Naikipia University

Idag var vi på besök på det universitet som vi har utbyta med, Naikipia University. Vi fick träffa alla högdjur, rektorn, studierektorn, ekonomichefen och så vidar eoch så vidare. De höll jätte fina tal om hur mycket de uppskattade sammarbetet med Karlstads Universitet och att vi var så många som var där.
Naikipia har jätte stora marker som ägs av universitetet så vi var uppe på en utkikspunkt som ligger 2240 meter över havet. Det var riktigt tun luft. Vi fick också se hur Sara, som är i Naikipia en termin, bor. Det var ju inte riktigt sån standara som vi är vana vid med studentrummen i Sverige. Men det var det finaste på campuset för hon hade så hon kunde diska själv och hon hade ju faktiskt toalet på rummet, även om det vara var ett hål i marken :-)

På vägen så stannade vi exakt på ekvartorn. Det var lite häftigt att bara med ett steg kunna kliva från norr till söder om ekvatorn. Vi stannade också på ett ställe där vi hade utsikt över Riff Waly. Det är en dalgång som sträcker sig från norr till söder över östra delen av Afrika. Tack vara ett det är så högt på båda sidorna om dalen så håller den östraste delen att låsna från resten av Afrika. Det är på samma sätt som när dagens kontinenter gick isär. Så om vi kommer tillbaka dig om ett stort antal tusen år så kommer Afrika att ha delat sig så det blir en ny ö.

Imorgon så ska vi besöka ett barnhem. Jag har köpt kritor och färgpennor som jag ska ge till dem. De andra har köpt anteckningsblock, bollar, spel och leksaker. Jag tror att de kommer att uppskatta våra presenter.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Ta mycket kort hjärtat! Det blir bildvisning på julafton hör jag! va roligt att ni blir så väl omhändertagna. Pussar i massor

2012-10-18 @ 07:54:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0