Masai folket och Masai Mara

I heligen var vi på Safari. Fantastiskt måste jag börja med att säga!
 
Vägen till Masai Mara går det att säga mycket om men så värst bekväm var den ju inte. Vi åkte i mini bussar och trängdes 9 stycken i den som jag satt i. Efter halva vägen, ca: 3 timmar, så stannade vi för att töma ut luft ur däcken för vägen vi skulle köra på var inte så bra så vår chafför ville inte att vi skulle välta! Ni kan ju tänka er hur det blev sedan. 2 av 4 minibussar gick sönder längst vägen men som tur var fick alla plats i de två återstående för det var bara i min buss som vi satt som sadiner ;-)
Jag kände mig som en milkshake när vi kom fram, samtidigt så övervägde den fantastiska miljön mycker av den dåliga vägen.
 
 
När vi kom fram fick vi se hur vi skulle bo. Det var tält med tre sängar i och en tillbyggnad till tältet av betong där toaletten fanns. Det var intresant med en betongbyggnad till ett tält, men det kan vara lite specielt här.
 
 
 
Här är vår betong utbyggnad med toalett
.
 
På fredagskvällen gick vi till en traditionell Masai by. Hövdingens son berättade om hur de lever och deras kultur. Han berättade att de är känner starkt för sina traditioner. De har ingen önskan om ett annat liv utan vill bevara sina traditioner. Männen hos Masaierna är polygamer och kan ha flera fruar men kvinnorna får inte ha flera män. De gifter sig aldrig inom samma by utan hämtar alltid sina fruar från en annan by.
 
De klär sig i röda kläder för att kunna synas på långt håll och för att lejonen ska se dem. Tydligen så om lejonen ser röda kläder så flyr de för de tror att det är en Masai. Enligt deras kultur så ska pojkarna bege sig ut i vildmarken när de är 15 och stanna där tills de är 20 för att lära sig att överleva. När slutet av denna period närmar sig ska gruppen döda ett lejon. Därför vet lejonen att Masaierna jagar dem.
 
Husen de bor i är bygda av slanor, lera och kodynga. Husen håller i ca: 10 år men de flyttar hela bya var 9:onde år på grund av att termiterna inte ska äta upp deras hur. När en man tar sig en ny fru så bygger han ett nytt hus till sin nya fru.
 
 
 
 
 
Lördag morgon: Ut på Masai Maras stepper.
 
Vi gled upp till ingången som alla måste åka igenom för att komma in i naturreservatet. Masai Mara är den Kenyanska delen av ett enormt naturreservat som har sin huvuddel i Tanzania.
 
 
Vi var inte lika många i min minibuss den gången så det var inga problem att få plats. De lyfter upp taket på bussarna så vi kunde stå upp för att se bätter, det kändes som att bilsurfa :-)
 
 
Här tog baterierna i min kamera slut :-( Men jag ska få bilderna från de andra :-)
Vi såg giraffer, bufflar, många olika typer av antiloper, gnuer, elefanter, lejon, gepard mm.
 
Morgon safari tidigt på Söndagen.
 
Vi gick upp sjukt tidigt och åkte iväg utan att äta frukost för att fånga djuren i gryningen. Efter bara en liten bit såg vi en Hyena som åt
 
 
Vi såg också fler Giraffer. De är lite lustiga när de går och springer för det ser ut som om de rör sig i slowmotion
 
 
Vi stötte också på en lejonfamilj med en hane och tre honor. En av honorna gick förbi precis brevid vår buss. Så jag har varit 50 cm från ett vilt lejon.
 
 
En annan hona låg och solade sig på en kulle.
 
 
Efter detta var det dags att åkt tillbaka för att äta frukost och bege sig på den långa vägen tillbaka till Nakoro.
Samantaget så var heligen fantastiskt och det var helt klart värt varenda krona.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0