Ge en hjälpande hand

Hej!

Vi är nu 10st lärarstudenter som befinner oss i Nakuru i Kenya. I torsdags var vi och besökte en stödgrupp kvinnor, män och barn tillsammans en bit utanför staden på den Kenyanska landsbyggden. Den här stödgruppen finns till för människor som är smittade av HIV. Det går att leva ett anständigt liv om man tar sina mediciner i tid och äter dem regelbundet varje dag.
 

Stödgruppen vi träffade be...
stod av både äldre och yngre och de tillsammans stöttar och undervisar varandra och även andra om den här sjukdomen. De berättade att de var stolta över att få kunna leva ett gott liv och att de var lyckliga som kunde få leva det tillsammans med andra människor. HIV är en tuff sjukdom som bryter ner immunförsvaret så även att man sköter sig med medicin och träning kommer tunga dagar då man varken orkar ...stå eller sitta. Den här stödgruppen lever sunt ute på landet och kan glädjas åt att få vara någorlunda friska tillsammans med andra i samma situation. De livnär sig på sina egenodlade produkter men det är svårt för dem att få maten att räcka till. Medicin får de gratis men det är dyrt och svårt att transportera sig till sjukjusen där de finns.

Något som är väldigt nyttigt när man har HIV är getmjölk. Stödgruppen kunde försörja ungefär hälften av sina medlemmar med getmjölk . Den är mer näringsrik än komjölk och ger en god effekt för att klara sjukdomen. En get kostar mellan 300-1000 svenska kronor. Vi som är här har bestämt oss för att köpa en bra get till dessa människor som kämpar med denna hemska sjukdom. Vi har kontakt med stödgruppen och har blivit lovade transport och möjligheten att själva få leverera geten så vi är säkra på att den kommer fram.

Hjälp oss nu att köpa fler getter så att mat inte blir en bristvara för dessa människor. Vi kommer under nästa vecka planera inköp av get/getter så sätt in pengarna så snart du kan. 100 kronor är mycket pengar här i Kenya så bidra genom att sätta in pengarna på konto 8234-7, 994.568.260-8 senast Fredag 26e Oktober nästa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0