En dag av kännslor

Vi inledde dagen med ett besök hos en kvinna som heter Elisabeth. Hon har startat en grupp för Hiv positiva så de kan träffas, dels för gemenskap och dels för att få lära sig hur de ska hålla sig hälsosamma för att leva längre.
När vi kom dit så möttes vi av extrem fattigdom. Husen var visserligen av "tegelstenar" men dessa stenar är gjorda av lera. Det var jätte gripande berättelser som vi fick höra. De behandlas som om de vore pestsmittade så ingen vill ha med dem att göra. Men de var så stålta över att få berätta sin historia för oss och att vi inte ryggade tillbaka när de tog oss i handen. De berättade för oss att de måste ta sina mediciner vid ett specifikt klockslag två gånger om dagen och att regeringen ger dem mediciner gratis. Men de har svårt att hämta sin medicin för de har inte alltid råd att åka in till stan för att plocka ut den. Det känns så jobbigt att det ska behöva vara så och orättvist. Samtidigt så vet jag att livet inte alltid är orättvist men bara att de inte kan hämta sina mediciner för att de inte har pengar att åka in till stan. Men att se deras kämparanda och livsglädje var rörande.

Vi har också besökt ett barnhem idag. De har ett boende och en skola, i skolan går även barn från närområdet. Skolan har precis fått en ny skolbuss som gör att de kommer kunna hämta upp ännu fler barn så de kan gå i skolan. Barnhemmet drivs av en Svensk stiftelse så uniformerna är blå och gula :-)
Fast på detta barnhem så har barnen det väldigt bra. Aga är förbjudet bland annat. Det är det inte på skolorna vi är på så vi får se om jag får se något barn bli slaget. Det blir en upplevelse det också.

Imorgon åker vi på Safari tills på söndag så jag återkommer då :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0